St. Nicolaas Intocht

Jaarlijks organiseren we de intocht van Sinterklaas in Achtmaal. Sinterklaas kijkt er altijd erg naar uit om te komen, vandaar ook dat hij gelijk de dag nadat hij in Nederland is aangekomen, Achtmaal bezoekt. Dit jaar is dat op zondag 24 november.

De Sint arriveert al jaren omstreeks 13.30 uur bij Café Den Thuur, waar we hem en zijn pieten met de gehele vereniging een warm welkom spelen met gezellige Sinterklaasmuziek. Vervolgens volgt een leuke rondwandeling met veel muziek, pepernoten en dansende pieten. Het is ieder jaar weer een verrassing hoe de Sint vervoerd zal worden. In een cabrio of op een paard of een huifkar?

Het eindpunt van de rondwandeling is De Toekomst. Daar barst het feest echt los! De Sint en zijn pieten maken er een onvergetelijke middag van. De afgelopen jaren hebben de Achtmaalse kinderen veel speelplezier beleefd met de spellen die hij vanuit Spanje mee had genomen. En wanneer alle spellen gespeeld zijn, krijgen de kinderen van de pieten een leuk cadeautje! Natuurlijk wordt er door de pieten ook volop gedanst op leuke Sinterklaasliedjes. Van Sinterklaas krijgen de kinderen ook nog een goed gevulde snoepzak. Kortom alle ingrediënten voor een hele gezellige middag!

Wij kijken er alweer naar uit. Benieuwd hoe hij dit jaar naar Achtmaal gaat komen….en zou hij weer leuke spellen meenemen?