Martinus naar School

Martinus naar school

De muziek opleiding bij St. Martinus zit altijd goed in elkaar. Door het project “muziek maakt slim” van de laatste jaren hebben heel wat muzikanten hun opleiding zover kunnen krijgen dat ze nu in het groot orkest zitten. Toch heeft St. Martinus het gevoel dat ze de laatste jaren met de jongste jeugd geen aansluiting meer kan krijgen.

Tijd om het roer wat betreft opleiding en ledenwerving om te gooien.

Zo heeft St. Martinus onlangs groen licht gekregen van de plaatselijke school “De Wegwijzer” om een muziek project op te zetten. Een project dat de naam “Martinus naar School” zal krijgen. Bij dit project zullen Maartje en Tinus allerlei muziek avonturen beleven op school. Dit project is in elkaar gezet door Rolf Rombouts (de dirigent van St. Martinus) en een aantal leden van de vereniging. De lessen zullen ook onder leiding staan door Rolf zelf, deze worden aangevuld met een zevental eigen leden.  Martinus naar School zal elk jaar aan groep 5 en 6 worden gegeven onder schooltijd, twaalf weken lang. De leerlingen krijgen in groepjes les en zullen hierbij een instrument gebruiken. Verder krijgen ze ook een gezamenlijk orkest repetitie. Zo zullen de kinderen een grandioos slotconcert geven samen met de fanfare en percussie-groep waar alle ouders, familie en andere fans aanwezig kunnen zijn.

De lessen en het slotconcert zullen gegeven worden in zaal “De Toekomst”. Daarna kunnen de kinderen een keuze maken of ze willen door gaan met de muzieklessen bij St. Martinus.

Download hier de folder